Flötestrolling på schemat!

Jag vaknade upp lite krasslig i morse med jag hoppas att det ger med sig snabbt så att jag kan komma ut på sjön i helgen. Planen är flötestrolling efter gädda en av dagarna och vertikal den andra. Det ska bli riktigt fint höstväder, men tyvärr ska det blåsa en del. Jag siktar in flötestrollingen på den lugnaste morgonen och hoppas på ett par timmars gryningsfiske i stiltje.

Mina baitrunners är laddade med ny lina, frysen är full med mört och även ryssjorna ska ut för att kunna variera mellan dött och levande bete. Länge sen jag var så här taggad. Under den senaste månaden har gäddfisket runt om i landet varit riktigt bra, och den sjön jag planerat mitt pass i har verkligen levererat. Ett par över 12, en över 13 och en på hela 14.5kg. Det bådar gott! Jag hoppas att jag får hålla mig frisk.
 

 
Utöver det så har det stått vertikalfiske i pannan på mig den senaste veckan och efter ett fantastiskt erbjudande så har jag försökt skramla ihop pengar till ett nytt lod. Jag har även gjort en väldig massa research angående lod, givare och givarhållare. Har även startat en dialog med Z-bait och förhoppningsvis kan jag få en anpassad givarhållare för mina behov framöver. Spännande! Mer information kommer givetvis när prylarna är köpta och installerade.

Sen beställde jag en drös jiggar av Ismo för någon vecka sedan och blev glatt överraskad när jag fick hem dem. Riktigt fin kvalitet på gummit och jag gillar designen. De är lite smalare än de traditionella Fin-S och Westin, samt aningen mjukare. Jag tycker det fattas lite färger som jag håller som favoriter hos de andra märkena, men om man bortser från det så skulle jag nog enbart köpa Ismos jiggar i framtiden.
 

 
Skitfiske,

AKTUELLT

Ett hav av plast

Om vi samlade ihop all plast människan har skapat och la ut den över marken, så hade vi täckt hela jordklotet sex gånger om.. Bilden ovan är tagen nyligen i havet utanför Honduras. Jag tror att alla av oss har insett det enorma problem som konsumtion och ofullständig återvinning av plast har skapat, och fortsätter

Den sista stören

Jag såg en fantastisk dokumentär i morse, om belugastören, vars exklusiva rom har gjort den till en av människans mest eftertraktade fångster. Belugan har varit hårt utsatt under en lång tid, men 1972 kom kanske det hårdaste slaget då den enorma kraftverksdammen Djerdap 1 byggdes, 800 kilometer uppströms från mynningen i Svarta havet. Honorna är

Pimpa din Jon boat!

I början av sommaren förra året åkte jag ner till Westgear i Halmstad och hämtade min efterlängtade Jon Boat – En Alumacraft 1236. Tanken från början var att ha en 1036:a som takbåt, men när jag fick se de olika modellerna uppställda bredvid varandra så ändrade jag snabbt planerna och valde 1236:an med tanken att

Gör dina egna vippor!

Guider för att göra sina egna vippor finns i överflöd och därav ska jag hålla det här inlägget kort och koncist. Tanken var att visa mina lösningar med några få bilder och kanske ge både de erfarna och oerfarna vippbyggarna ett par nya idéer. Så som de flesta andra använde jag rensband som material för

Airbrushade jiggskallar

Strax innan jul fick jag nys om TWK Lures som säljer airbrushade jiggskallar. Jag tog en titt på deras sida och tyckte att kvaliteten såg riktigt fin ut. Jag använder just nu Gunslinger och Shiver från Strike Pro till vertikalfisket, med deras färgmatchade skallar, och har sen dess blivit väldigt kräsen och tycker att huvudet

Starweld 1674TL till salu!

Jag tänkte sälja min Starweld då jag ska köpa annan båt. Skrovet är helt nytt och motorn monteras nu i dagarna, modellår 2015. Mitt gamla skrov blev reklamerat p.g.a. ett produktionsfel, därav har jag ett helt nytt. Bensinaren är en Suzuki 40hk årsmodell 2015 som endast gått 126 timmar. Nyservad vid leverans. 7 års garanti

Gör dina egna spöstrumpor!

Eftersom isen bara jävlas och ligger 2-300 meter ut från rampen, och således förhindrar all typ av fiske för tillfället, lirkade jag ur tummen och fixade något som stått på schemat en längre tid – spöstrumpor. Jag transporterar alltid spöna i bilen och problemet med Gunki Shigeki som jag själv använder till abborre är att

Pimpa din Starweld!

Min allra första båt var en gammal perforerad träeka. Jag fick den på en födelsedag av min dåvarande flickvän. Veckan innan hade jag snubblat in på både ivrigt avslutande telefonsamtal och hastigt nedsläckta datorskärmar. Neandertalaren i mig la pusslet innan den mer utvecklade delen av hjärnan fick tänka till, och resultatet blev tjafs, en båt

Gör ditt egna droppfilter v 2.0

Uppdatering från 2017-01-10 Jag bytte cirkulationspump till en Jet 3000 Newa, en riktig dammpump, då fontänpumpen i artikeln inte räckte till. Det tog drygt 4 veckor innan biomedian blev aktiv, alltså hade rätt bakterieflora för att hantera filtreringen. Ytterligare ett tips är att lägga en påse biomedia i botten på filtret, vilket jag inte gjorde

Äntligen en ordentlig dragkamp

Höstfisket har varit minst sagt trögt. Jag har testat lite nytt, kört olika platser och olika sjöar, men inte riktigt hittat rätt. Passen har dessutom varit ganska korta och jag har inte ägnat så mycket energi åt att optimera varje pass till det yttersta. För två-tre år sedan gjorde jag säkert 3-4 förflyttningar per pass