Annons

Rekordfisk på Vättern!

”Morrn”, svarade jag nyvaket när Björn Jirkhem ringde i lördags morse. ”Hur går det?”
”Det går bra, har fått en hyfsad”, svarade han.
”Jaså.. stor eller?”
”Nja, troligen över 6kg”
”Öhm.. Va?”
”Över 6 tror vi, jag har två killar från Värnamo här”
”.. Röding?”
”Ja, ingen lake i alla fall”
”Va fan.. Vi åker vid ett, stanna kvar!”

Och så bar det iväg till Vättern. Björn ringde mig dagen innan och frågade om jag skulle med, men eftersom han vaknar när jag går och lägger mig så kändes det som en knasig idé. Jag och pappa tänkte egentligen åka idag då vädret såg ut att bli ännu bättre, men efter telefonsamtalet blev naturligtvis planerna ändrade. Tyvärr pumpade rödingen slut på sig själv fullständigt vid drillningen och var omöjlig att släppa tillbaka trots ett digert försök. En kändis från Westin med kamrat var i närheten vid fångsttillfället och hjälpte till med vägning, mätning och försök till att sätta tillbaka den. När jag själv kom ut och fick se den kändes det helt bisarrt. Den var enorm! Fisket var förövrigt bra för Björn tidigt på morgonen och fram till lunch med ytterligare ett par fina fiskar. Bamsen som jag fick glädjen att fota och retuschera vägde hela 6005g på 87cm och är troligtvis den största vertikalade rödingen från sjön! Grattis Björn! Första gången du fiskar ifrån mig.. ;) och det med råge. Rödingkungen.

Röding

För mig och pappa gick det sämre, samt för Westinpojkarna såvitt jag förstod. Vi tog en rackare, dock grann och i bra storlek! Pappa fick ta den dessutom och det var kul. Själv missade jag tre mothugg och fick åka hem med svansen mellan benen och det fula namnet.

 

Röding_pappa

Annons
0 kommentarer

Annons
AKTUELLT

Pimpa din Jon boat!

I början av sommaren förra året åkte jag ner till Westgear i Halmstad och hämtade min efterlängtade Jon Boat – En Alumacraft 1236. Tanken från början var att ha en 1036:a som takbåt, men när jag fick se de olika modellerna uppställda bredvid varandra så ändrade jag snabbt planerna och valde 1236:an med tanken att

Gör dina egna vippor!

Guider för att göra sina egna vippor finns i överflöd och därav ska jag hålla det här inlägget kort och koncist. Tanken var att visa mina lösningar med några få bilder och kanske ge både de erfarna och oerfarna vippbyggarna ett par nya idéer. Så som de flesta andra använde jag rensband som material för

Airbrushade jiggskallar

Strax innan jul fick jag nys om TWK Lures som säljer airbrushade jiggskallar. Jag tog en titt på deras sida och tyckte att kvaliteten såg riktigt fin ut. Jag använder just nu Gunslinger och Shiver från Strike Pro till vertikalfisket, med deras färgmatchade skallar, och har sen dess blivit väldigt kräsen och tycker att huvudet

Starweld 1674TL till salu!

Jag tänkte sälja min Starweld då jag ska köpa annan båt. Skrovet är helt nytt och motorn monteras nu i dagarna, modellår 2015. Mitt gamla skrov blev reklamerat p.g.a. ett produktionsfel, därav har jag ett helt nytt. Bensinaren är en Suzuki 40hk årsmodell 2015 som endast gått 126 timmar. Nyservad vid leverans. 7 års garanti

Gör dina egna spöstrumpor!

Eftersom isen bara jävlas och ligger 2-300 meter ut från rampen, och således förhindrar all typ av fiske för tillfället, lirkade jag ur tummen och fixade något som stått på schemat en längre tid – spöstrumpor. Jag transporterar alltid spöna i bilen och problemet med Gunki Shigeki som jag själv använder till abborre är att

Pimpa din Starweld!

Min allra första båt var en gammal perforerad träeka. Jag fick den på en födelsedag av min dåvarande flickvän. Veckan innan hade jag snubblat in på både ivrigt avslutande telefonsamtal och hastigt nedsläckta datorskärmar. Neandertalaren i mig la pusslet innan den mer utvecklade delen av hjärnan fick tänka till, och resultatet blev tjafs, en båt

Gör ditt egna droppfilter v 2.0

Uppdatering från 2017-01-10 Jag bytte cirkulationspump till en Jet 3000 Newa, en riktig dammpump, då fontänpumpen i artikeln inte räckte till. Det tog drygt 4 veckor innan biomedian blev aktiv, alltså hade rätt bakterieflora för att hantera filtreringen. Ytterligare ett tips är att lägga en påse biomedia i botten på filtret, vilket jag inte gjorde

Äntligen en ordentlig dragkamp

Höstfisket har varit minst sagt trögt. Jag har testat lite nytt, kört olika platser och olika sjöar, men inte riktigt hittat rätt. Passen har dessutom varit ganska korta och jag har inte ägnat så mycket energi åt att optimera varje pass till det yttersta. För två-tre år sedan gjorde jag säkert 3-4 förflyttningar per pass

Gör dina egna tafsar!

Mina blogginlägg och artiklar har uppmärksammats mer och mer, och under förra månaden fick jag ett erbjudande om att samarbeta med Fiskejournalen vilket är ett lyft för mig som skribent och en fantastisk chans att nå ut till fler läsare via bloggen. Dessutom får jag tillfället att knyta nya kontakter samt umgås och fiska med

Gigantisk sommarborre!

Vilken vecka! Efter att rödinghysterin lagt sig en aning pratade jag och Björn om att ta ett abborrpass härnäst. Rödingen stod egentligen på schemat för Björn, och planen för mig var att vila ett tag, men vädret ändrade sig snabbt och Vättern såg helt plötsligt inte särskilt lockande ut, medan trycket stabiliserades hemmavid och solen

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons