Drömgädda och ny vlogg!

Vilken helg! Nu har jag börjat smälta vad som egentligen hände i lördags, och känslan är fantastisk. Jag ska inte dra ut på historien, utan bara berätta lite kort om hur helgen såg ut. I fredags hade jag varit hemma från jobbet i några dagar p.g.a. en förkylning, så tanken var att inte fiska alls. Men jag förberedde ändå grejerna på kvällen och sa till Björn att jag skulle sova ut för att sedan se om jag orkade ta mig till sjön. När jag vaknade vid 8-tiden var vädret bra och kroppen kändes hyfsad, så jag kunde inte låta bli utan stressade iväg för att hämta båten.

Jag kom till vattnet strax efter tio och då hade Björn redan varit ute ett tag. Han såg glad ut när jag kom ut och det verkade som att det för en gångs skull var relativt enkelt att hitta bra ekon i området. Vi la båtarna bredvid varandra och snackade lite skit medan jag gjorde i ordning lod och tacklade spöt. Av någon anledning så kände jag för limegrönt. Kanske för att jag fortfarande var inställd på gädda sen passet i Anten? Det fick i alla fall bli en 20cm Westin i färgen Slime som tacklades först.

Jag började direkt söka mig runt ett grund som alltid håller bra med betesfisk där gäddorna samlas. Efter drygt en timmes letande åkte jag tvärs över grundet för att komma till andra sidan och gled över ett ganska fint eko på 7-8 meters djup, strax över botten. Det blåste en del, så jag styrde upp båten en bit längre bort och bestämde mig för att göra en drift. När jag kom förbi ekot igen hade jag lite slack och såg inte vad som hände vid betet, men det nöp till lite lätt först, och någon sekund senare small det till ordentligt. Som tur var så hade jag min GoPro på och allt är på filmklippet nedan!

Jag fattade inte hur stor den var förrän jag ringt Björn och började lossa krokarna från håven. Det var svårt att se hur lång den var, men huvudet var enormt. När Björn kom fram och jag lyfte upp gäddan en bit ur håven började vi båda förstå vilken storlek det handlade om och adrenalinet forsade genom kroppen. Björn: ”Du skakar lite!”.. no shit.. =)
 

12.7kg på 120cm

 
Filmen nedan är ifrån i söndags där jag klipper in drillningen, samt ett hugg jag fick strax efter. Se spöböjningen på andra klippet när linan går, fy fan va tungt det var i linändan. Även om jag är fantastiskt lycklig över drömgäddan så kan jag inte sluta fundera på vad det var som tog jiggen en andra gång..
 

 

AKTUELLT

Några lyckade guidningar

Tidigt i somras fick jag ett SMS av Patrik Stockelid som ville boka en guidning tillsammans med hans son. Tanken var att köra spinnfiske efter Gädda i en närliggande sjö och då min nuvarande båt fortfarande var under produktion fick jag lyckligtvis låna FJs redaktionsbåt. Dagen innan såg prognosen halvdan ut enligt den generella uppfattningen

Rocad 498 Custom

1,5 år har gått och äntligen är bygget klart. Jag ska försöka göra en väldigt lång historia kort. När jag sålde min förra aluminiumbåt fick jag ett erbjudande om att köpa skrov och däck av en Rocad 498, och designa inredning (under kastdäcket) själv. Efter lite övervägning och ett möte bestämde jag mig för att

Abborrfisket 2017

Efter en veckas nötande utan resultat och dessförinnan en bitter November med sedvanligt skitfiske så har det blivit dags att runda av abborråret och blicka tillbaka. Våren 2017 skulle bli satsningen då jag tog den eftertraktade tvåan som jag länge jagat i lokala sjöar, men när det var dags så stod mycket i vägen. Försäkringskassan

Ett hav av plast

Om vi samlade ihop all plast människan har skapat och la ut den över marken, så hade vi täckt hela jordklotet sex gånger om.. Bilden ovan är tagen nyligen i havet utanför Honduras. Jag tror att alla av oss har insett det enorma problem som konsumtion och ofullständig återvinning av plast har skapat, och fortsätter

Den sista stören

Jag såg en fantastisk dokumentär i morse, om belugastören, vars exklusiva rom har gjort den till en av människans mest eftertraktade fångster. Belugan har varit hårt utsatt under en lång tid, men 1972 kom kanske det hårdaste slaget då den enorma kraftverksdammen Djerdap 1 byggdes, 800 kilometer uppströms från mynningen i Svarta havet. Honorna är

Pimpa din Jon boat!

I början av sommaren förra året åkte jag ner till Westgear i Halmstad och hämtade min efterlängtade Jon Boat – En Alumacraft 1236. Tanken från början var att ha en 1036:a som takbåt, men när jag fick se de olika modellerna uppställda bredvid varandra så ändrade jag snabbt planerna och valde 1236:an med tanken att

Gör dina egna vippor!

Guider för att göra sina egna vippor finns i överflöd och därav ska jag hålla det här inlägget kort och koncist. Tanken var att visa mina lösningar med några få bilder och kanske ge både de erfarna och oerfarna vippbyggarna ett par nya idéer. Så som de flesta andra använde jag rensband som material för

Airbrushade jiggskallar

Strax innan jul fick jag nys om TWK Lures som säljer airbrushade jiggskallar. Jag tog en titt på deras sida och tyckte att kvaliteten såg riktigt fin ut. Jag använder just nu Gunslinger och Shiver från Strike Pro till vertikalfisket, med deras färgmatchade skallar, och har sen dess blivit väldigt kräsen och tycker att huvudet

Starweld 1674TL till salu!

Jag tänkte sälja min Starweld då jag ska köpa annan båt. Skrovet är helt nytt och motorn monteras nu i dagarna, modellår 2015. Mitt gamla skrov blev reklamerat p.g.a. ett produktionsfel, därav har jag ett helt nytt. Bensinaren är en Suzuki 40hk årsmodell 2015 som endast gått 126 timmar. Nyservad vid leverans. 7 års garanti

Gör dina egna spöstrumpor!

Eftersom isen bara jävlas och ligger 2-300 meter ut från rampen, och således förhindrar all typ av fiske för tillfället, lirkade jag ur tummen och fixade något som stått på schemat en längre tid – spöstrumpor. Jag transporterar alltid spöna i bilen och problemet med Gunki Shigeki som jag själv använder till abborre är att

Annonser