Ekolodsskärmar

Ekolod har en stor nackdel – den otroligt ljuskänsliga skärmen. Efter några månader med min gamla HDS-5:a började jag söka efter solskyddsskärmar till ekolod, men hittade bara ett fåtal i USA som tyvärr endast gjordes till äldre modeller från Lowrance. Därefter bestämde jag mig för att göra egna. Dessa skärmar har jag nu använt i ett par år och är toknöjd. En vän ville nyligen ha ett par likadana, och då bestämde jag mig för att erbjuda allmänheten dessa skydd för att underlätta vid fisket. Förutom skydd för solen så ger de givetvis skydd även för regn, vilket är ovärderligt när du har en touchskärm och inte vill torka av den var femte minut.

Skärmarna är gjorda av Aluminium och skyddas runt om med tunna gummilister. De fästes med skruv och distanser i plast/aluminium. Det finns även ”rattskruvar”, vilka liknar original, om så önskas. Alla skärmar görs för hand av mig. Jag använder mått hämtade från tillverkarens hemsida och problem med passform är sällsynta. Om problem skulle uppstå som omöjliggör att skärmen passar lodet, så löser jag givetvis en ny skärm. Dock är skärmarna flexibla och går att böja för att passa perfekt.

När skärmarna är på plats så passar oftast inte originalskruvarna. Till Lowrance och Garmin är det enkelt att ordna nya skruvar då de använder den europeiska gängstandarden (M), men för Humminbird kan det vara knepigare då de använder gängstandard från USA. Jag försöker alltid att finna rätt skruv, men för Humminbird är det kundens ansvar att hitta en passande skruv om jag inte lyckas.

Pris: 500kr/st + frakt 80kr
Extra tillbehör: Rattskruvar istället för sexkantskruv, 75kr per skärm (ej Humminbird)
Leveranstid: 2-4 veckor (oftast 2)

Beställning sker via email.

Email: joakim.aberg@cgpro.se
Mobil: 0736982025

 

Skärm01
Skärm02

 

Skärm03

 


Annonser