Få kvalitetspass lönar sig

Jag har äntligen kommit igång någorlunda med fisket. Passen har varit få, närmare bestämt fyra som jag klassar som fiskepass och ett par där jag mest åkt ut med båten för att känna mig för, men kvaliteten har varit hög. Jag behöver vila drygt två veckor mellan varje pass vilket har gjort att jag fått tid till att utvärdera och planera ordentligt inför kommande dagar i båten. Dessutom har jag möjligheten att skjuta upp fisket och välja precis den där dagen då allt känns rätt, vilket har varit en nyckel till min framgång. Vädret har helt klart spelat en avgörande roll i huruvida abborren är aktiv eller ej, och hittills har jag prickat rätt. Jag tittar dock inte lika mycket på tryck och månfas som många andra, utan istället går jag mer på känsla. Något som jag tror man kan förlita sig på när man lagt tillräckligt med tid vid vattnet. Eller så har jag bara tur, vem vet.

Jag har skrivit en artikel om fisket som är i omlopp men inte riktigt gått i hamn än, så tyvärr kan jag inte berätta något om teknik, metod eller plats på bloggen. Men förhoppningsvis kommer artikeln ut så småningom och då hänvisar jag till den tidning som plockat upp den. Jag har dessutom skrivit en artikel om flötestrolling som ska komma ut i Fiskejournalens septembernummer, vilket kommer bli riktigt skoj, samt en artikel om min ganska hårt moddade Starweld som förhoppningsvis plockas upp och publiceras snart. Spännande tider. Utöver detta har jag hämtat en ny leksak nere hos de trevliga killarna på Westgear i Halmstad. Mer än så vill jag inte säga än, men detta kommer öppna flera nya dörrar som hittills varit stängda och mitt fiske kommer nå ytterligare en nivå i höst. Så länge kroppen vill!

Här nedan har ni några smakprov på borrarna som synat nätet under de senaste turerna. Två över 50cm, tre över 1400g med en topp på 1510g samt massor av randiga krigare runt kilot och över 44cm. Även om fisket varit bra och skitkul så är jag lite bitter över att jag missade hela förleksfisket som jag verkligen såg fram emot.

 

Borre_50_5_1420

 

Borre_48_1510_01

 

Pappa

 

Borre_Pappa

 

AKTUELLT

Några lyckade guidningar

Tidigt i somras fick jag ett SMS av Patrik Stockelid som ville boka en guidning tillsammans med hans son. Tanken var att köra spinnfiske efter Gädda i en närliggande sjö och då min nuvarande båt fortfarande var under produktion fick jag lyckligtvis låna FJs redaktionsbåt. Dagen innan såg prognosen halvdan ut enligt den generella uppfattningen

Rocad 498 Custom

1,5 år har gått och äntligen är bygget klart. Jag ska försöka göra en väldigt lång historia kort. När jag sålde min förra aluminiumbåt fick jag ett erbjudande om att köpa skrov och däck av en Rocad 498, och designa inredning (under kastdäcket) själv. Efter lite övervägning och ett möte bestämde jag mig för att

Abborrfisket 2017

Efter en veckas nötande utan resultat och dessförinnan en bitter November med sedvanligt skitfiske så har det blivit dags att runda av abborråret och blicka tillbaka. Våren 2017 skulle bli satsningen då jag tog den eftertraktade tvåan som jag länge jagat i lokala sjöar, men när det var dags så stod mycket i vägen. Försäkringskassan

Ett hav av plast

Om vi samlade ihop all plast människan har skapat och la ut den över marken, så hade vi täckt hela jordklotet sex gånger om.. Bilden ovan är tagen nyligen i havet utanför Honduras. Jag tror att alla av oss har insett det enorma problem som konsumtion och ofullständig återvinning av plast har skapat, och fortsätter

Den sista stören

Jag såg en fantastisk dokumentär i morse, om belugastören, vars exklusiva rom har gjort den till en av människans mest eftertraktade fångster. Belugan har varit hårt utsatt under en lång tid, men 1972 kom kanske det hårdaste slaget då den enorma kraftverksdammen Djerdap 1 byggdes, 800 kilometer uppströms från mynningen i Svarta havet. Honorna är

Pimpa din Jon boat!

I början av sommaren förra året åkte jag ner till Westgear i Halmstad och hämtade min efterlängtade Jon Boat – En Alumacraft 1236. Tanken från början var att ha en 1036:a som takbåt, men när jag fick se de olika modellerna uppställda bredvid varandra så ändrade jag snabbt planerna och valde 1236:an med tanken att

Gör dina egna vippor!

Guider för att göra sina egna vippor finns i överflöd och därav ska jag hålla det här inlägget kort och koncist. Tanken var att visa mina lösningar med några få bilder och kanske ge både de erfarna och oerfarna vippbyggarna ett par nya idéer. Så som de flesta andra använde jag rensband som material för

Airbrushade jiggskallar

Strax innan jul fick jag nys om TWK Lures som säljer airbrushade jiggskallar. Jag tog en titt på deras sida och tyckte att kvaliteten såg riktigt fin ut. Jag använder just nu Gunslinger och Shiver från Strike Pro till vertikalfisket, med deras färgmatchade skallar, och har sen dess blivit väldigt kräsen och tycker att huvudet

Starweld 1674TL till salu!

Jag tänkte sälja min Starweld då jag ska köpa annan båt. Skrovet är helt nytt och motorn monteras nu i dagarna, modellår 2015. Mitt gamla skrov blev reklamerat p.g.a. ett produktionsfel, därav har jag ett helt nytt. Bensinaren är en Suzuki 40hk årsmodell 2015 som endast gått 126 timmar. Nyservad vid leverans. 7 års garanti

Gör dina egna spöstrumpor!

Eftersom isen bara jävlas och ligger 2-300 meter ut från rampen, och således förhindrar all typ av fiske för tillfället, lirkade jag ur tummen och fixade något som stått på schemat en längre tid – spöstrumpor. Jag transporterar alltid spöna i bilen och problemet med Gunki Shigeki som jag själv använder till abborre är att

Annonser