Frisk och fiskesugen

Äntligen! Vilken otroligt seg infektion. Två och en halv vecka däckad i soffan var inte planen den här hösten, men nu är jag på benen igen. Jag har ärligt talat inte tänkt mycket på fiske de senaste veckorna. Skönt att ta en paus ibland och bara koppla av. Fisket kan bli väldigt intensivt i perioder och man måste få ladda batterierna och tagga till. Något jag brukar göra under vintermånaderna, men än är inte säsongen över. Förhoppningsvis bjuder året på ett par båtpass till innan kylan smyger sig på ordentligt.

I slutet av veckan var jag tvungen att åka och serva samt vinterkonservera motorn. Det var något jag tänkte göra först i Januari strax innan avställning, men ett sent brev från Borås Marin förklarade att jag var tvungen att serva innan fredagen den 13:e för att garantin skulle fortfölja. Bara att bita i det sura äpplet och ta en dag i Borås. Något som avslutades avdäckad i soffan med en febertopp, men nu är i alla fall motorn servad och innan isen lägger sig får jag göra en ny vinterkonservering själv.

Igår var jag pigg nog för att ta tag i lite mindre projekt som jag hade i åtanke redan för tre veckor sedan. Jag tog bort de gamla splashguarden och gjorde nya, högre och tätare än innan. I samma vända bestämde jag mig för att ta bort elmotorfästet i aktern för att få en helt solid splashguard på babord sida och sälja min Minn Kota. Jag har inte varit nöjd med en aktermonterad elmotor och nästa år är planen att införskaffa en frontmonterad istället. Så mycket smidigare.

Splashguarden var väldigt enkel att göra. Jag köpta en skiva 4mm plastglas på biltema som jag skar med en vinkelslip. Jag värmde sedan plasten med en varmluftpistol och böjde till den en aning på toppen. Sen slipade jag kanterna med fint sandpapper. Gummit jag använda är 4mm mudflaps som jag hittade på Swedol.
 

 

 

 
Jag köpte ju ett givarfäste från Joakim på Z-bait för ett tag sedan som jag är väldigt nöjd med. Jag fick ju även en specialtillverkad vinkel för att kunna ha fästet horisontellt vid transport. Tyvärr sitter mina grabbräcken lite dumt så jag var tvungen att montera vinkeln på toften. Eller tyvärr kanske jag inte ska säga då jag faktiskt tyckte att lösningen blev bättre än att ha den på räcket.
 

 

 
Det ser rörigt ut med kablar överallt, men det kommer i sin ordning när fästet väl sitter på räcket. Jag är i alla fall toknöjd och nu har jag bara två saker att bocka av innan båten är så som jag planerade den vid inköpet 2011. Känns overkligt.

Skitfiske,

AKTUELLT

Några lyckade guidningar

Tidigt i somras fick jag ett SMS av Patrik Stockelid som ville boka en guidning tillsammans med hans son. Tanken var att köra spinnfiske efter Gädda i en närliggande sjö och då min nuvarande båt fortfarande var under produktion fick jag lyckligtvis låna FJs redaktionsbåt. Dagen innan såg prognosen halvdan ut enligt den generella uppfattningen

Rocad 498 Custom

1,5 år har gått och äntligen är bygget klart. Jag ska försöka göra en väldigt lång historia kort. När jag sålde min förra aluminiumbåt fick jag ett erbjudande om att köpa skrov och däck av en Rocad 498, och designa inredning (under kastdäcket) själv. Efter lite övervägning och ett möte bestämde jag mig för att

Abborrfisket 2017

Efter en veckas nötande utan resultat och dessförinnan en bitter November med sedvanligt skitfiske så har det blivit dags att runda av abborråret och blicka tillbaka. Våren 2017 skulle bli satsningen då jag tog den eftertraktade tvåan som jag länge jagat i lokala sjöar, men när det var dags så stod mycket i vägen. Försäkringskassan

Ett hav av plast

Om vi samlade ihop all plast människan har skapat och la ut den över marken, så hade vi täckt hela jordklotet sex gånger om.. Bilden ovan är tagen nyligen i havet utanför Honduras. Jag tror att alla av oss har insett det enorma problem som konsumtion och ofullständig återvinning av plast har skapat, och fortsätter

Den sista stören

Jag såg en fantastisk dokumentär i morse, om belugastören, vars exklusiva rom har gjort den till en av människans mest eftertraktade fångster. Belugan har varit hårt utsatt under en lång tid, men 1972 kom kanske det hårdaste slaget då den enorma kraftverksdammen Djerdap 1 byggdes, 800 kilometer uppströms från mynningen i Svarta havet. Honorna är

Pimpa din Jon boat!

I början av sommaren förra året åkte jag ner till Westgear i Halmstad och hämtade min efterlängtade Jon Boat – En Alumacraft 1236. Tanken från början var att ha en 1036:a som takbåt, men när jag fick se de olika modellerna uppställda bredvid varandra så ändrade jag snabbt planerna och valde 1236:an med tanken att

Gör dina egna vippor!

Guider för att göra sina egna vippor finns i överflöd och därav ska jag hålla det här inlägget kort och koncist. Tanken var att visa mina lösningar med några få bilder och kanske ge både de erfarna och oerfarna vippbyggarna ett par nya idéer. Så som de flesta andra använde jag rensband som material för

Airbrushade jiggskallar

Strax innan jul fick jag nys om TWK Lures som säljer airbrushade jiggskallar. Jag tog en titt på deras sida och tyckte att kvaliteten såg riktigt fin ut. Jag använder just nu Gunslinger och Shiver från Strike Pro till vertikalfisket, med deras färgmatchade skallar, och har sen dess blivit väldigt kräsen och tycker att huvudet

Starweld 1674TL till salu!

Jag tänkte sälja min Starweld då jag ska köpa annan båt. Skrovet är helt nytt och motorn monteras nu i dagarna, modellår 2015. Mitt gamla skrov blev reklamerat p.g.a. ett produktionsfel, därav har jag ett helt nytt. Bensinaren är en Suzuki 40hk årsmodell 2015 som endast gått 126 timmar. Nyservad vid leverans. 7 års garanti

Gör dina egna spöstrumpor!

Eftersom isen bara jävlas och ligger 2-300 meter ut från rampen, och således förhindrar all typ av fiske för tillfället, lirkade jag ur tummen och fixade något som stått på schemat en längre tid – spöstrumpor. Jag transporterar alltid spöna i bilen och problemet med Gunki Shigeki som jag själv använder till abborre är att

Annonser