Frontmonterad Minn Kota

Det har varit glest mellan inläggen i år, av naturliga skäl, men nu har jag kommit en bra bit i min återhämtning och fisket är återigen en del av vardagen. Jag köpte en frontmonterad elmotor i somras och hade orken att installera den i helgen. Monteringen var klurigare än väntat då jag var tvungen att stabilisera platån den sitter på. Motorn är relativt tung och en 3mm durkplåt höll inte måttet, men med tre aluminiumprofiler under så blev monteringen väldigt stabil. Jag köpte även till ett RAM-fäste som stabiliserar huvudet på elmotorn.
 

 

 

 

 
Jag bestämde mig också för att köpa en extra givare till babord sida. Förra hösten monterade jag el och fäste för ekolod på babord sida, men bara för att få en klonad bild av lodet på styrbord. För att även passageraren ska ha en möjlighet att se sin jigg ordentligt köpte jag ett RAM-fäste från Sportfiskeprylar med C-kula som givarfäste. Efter att ha testat det ett par gånger är jag mer än nöjd. Jag var misstänksam över att kulan inte skulle hålla fästet på plats men den sitter stenhårt. Ett mycket stabilt och flexibelt fäste som även är portabelt.
 

 
För drygt två månader sedan testade jag att åka ut på sjön för första gången i år. Jag kände mig såpass pigg att jag trodde mig kunna sitta i båten en timme, så jag bad pappa ta ner den till sjön. Vi fiskade lite lätt i någon timme och sen åkte vi hem. Jag fick inget direkt bakslag, men det hände annat runtomkring som gjorde att jag blev sämre igen, så fisket fick återigen läggas på is. Men så för en månad sedan blev jag bättre och bestämde mig för att fisket skulle få bli min rehabilitering. De första tre gångerna fick någon av föräldrarna hjälpa mig ner och upp med båten, då kroppen inte orkade. Men för två veckor sedan testade jag ett fiskepass helt själv och det gick lyckligtvis bra. Jag orkar bara 1-2 timmar på sjön, men jag kan ta ner och upp båten själv nu utan större problem. En härlig frihetskänsla, och skönt att det går framåt.

För någon vecka sedan var jag ute, för andra gången själv, och efter en timme small det på en riktigt fin gädda. Tyvärr så ville hon inte alls komma upp i båten och det tog 15-20 minuter innan hon gav med sig. En otroligt härlig kamp, men efteråt var jag så knäsvag att jag fick ringa farsan och få hjälp upp med båten. 7.8kg på 108cm, ett hyfsat resultat efter drygt 8-10 timmars fiske totalt under 2014.
 

 
Nu blåser det halv storm men jag hoppas på att komma ut på några korta pass snart. Som sagt använder jag fisket som en rehabilitering. Att ta ner och upp båten, samt att sitta och fiske i 1-2 timmar en gång i veckan är en alldeles lagom ansträngning som kroppen verkar svara bra på.

Skitfiske,

AKTUELLT

Några lyckade guidningar

Tidigt i somras fick jag ett SMS av Patrik Stockelid som ville boka en guidning tillsammans med hans son. Tanken var att köra spinnfiske efter Gädda i en närliggande sjö och då min nuvarande båt fortfarande var under produktion fick jag lyckligtvis låna FJs redaktionsbåt. Dagen innan såg prognosen halvdan ut enligt den generella uppfattningen

Rocad 498 Custom

1,5 år har gått och äntligen är bygget klart. Jag ska försöka göra en väldigt lång historia kort. När jag sålde min förra aluminiumbåt fick jag ett erbjudande om att köpa skrov och däck av en Rocad 498, och designa inredning (under kastdäcket) själv. Efter lite övervägning och ett möte bestämde jag mig för att

Abborrfisket 2017

Efter en veckas nötande utan resultat och dessförinnan en bitter November med sedvanligt skitfiske så har det blivit dags att runda av abborråret och blicka tillbaka. Våren 2017 skulle bli satsningen då jag tog den eftertraktade tvåan som jag länge jagat i lokala sjöar, men när det var dags så stod mycket i vägen. Försäkringskassan

Ett hav av plast

Om vi samlade ihop all plast människan har skapat och la ut den över marken, så hade vi täckt hela jordklotet sex gånger om.. Bilden ovan är tagen nyligen i havet utanför Honduras. Jag tror att alla av oss har insett det enorma problem som konsumtion och ofullständig återvinning av plast har skapat, och fortsätter

Den sista stören

Jag såg en fantastisk dokumentär i morse, om belugastören, vars exklusiva rom har gjort den till en av människans mest eftertraktade fångster. Belugan har varit hårt utsatt under en lång tid, men 1972 kom kanske det hårdaste slaget då den enorma kraftverksdammen Djerdap 1 byggdes, 800 kilometer uppströms från mynningen i Svarta havet. Honorna är

Pimpa din Jon boat!

I början av sommaren förra året åkte jag ner till Westgear i Halmstad och hämtade min efterlängtade Jon Boat – En Alumacraft 1236. Tanken från början var att ha en 1036:a som takbåt, men när jag fick se de olika modellerna uppställda bredvid varandra så ändrade jag snabbt planerna och valde 1236:an med tanken att

Gör dina egna vippor!

Guider för att göra sina egna vippor finns i överflöd och därav ska jag hålla det här inlägget kort och koncist. Tanken var att visa mina lösningar med några få bilder och kanske ge både de erfarna och oerfarna vippbyggarna ett par nya idéer. Så som de flesta andra använde jag rensband som material för

Airbrushade jiggskallar

Strax innan jul fick jag nys om TWK Lures som säljer airbrushade jiggskallar. Jag tog en titt på deras sida och tyckte att kvaliteten såg riktigt fin ut. Jag använder just nu Gunslinger och Shiver från Strike Pro till vertikalfisket, med deras färgmatchade skallar, och har sen dess blivit väldigt kräsen och tycker att huvudet

Starweld 1674TL till salu!

Jag tänkte sälja min Starweld då jag ska köpa annan båt. Skrovet är helt nytt och motorn monteras nu i dagarna, modellår 2015. Mitt gamla skrov blev reklamerat p.g.a. ett produktionsfel, därav har jag ett helt nytt. Bensinaren är en Suzuki 40hk årsmodell 2015 som endast gått 126 timmar. Nyservad vid leverans. 7 års garanti

Gör dina egna spöstrumpor!

Eftersom isen bara jävlas och ligger 2-300 meter ut från rampen, och således förhindrar all typ av fiske för tillfället, lirkade jag ur tummen och fixade något som stått på schemat en längre tid – spöstrumpor. Jag transporterar alltid spöna i bilen och problemet med Gunki Shigeki som jag själv använder till abborre är att

Annonser