Gädda äter tydligen gös

Ingen nyhet att gädda äter gös naturligtvis, men idag fick jag det svart på vitt att gös tydligen är mer attraktivt än Westins Twin Teez, i alla fall för en av sjöns krokodiler…

Var ute en kortare sväng idag med min lekkamrat, mest för att kolla upp en grej angående störningar i ekolodet som skapas av elmotorn. Tanken var att fiske en timme eller två då jag var trött och inte vågar utsätta mig för två dagars ansträngning i rad. Således hade jag inga direkta förhoppningar på fisket, utan ville bara släppa ner jiggen för abstinensens skull. Det blåste ganska kraftigt så vi åkte över till läsida och började söka efter pelagisk fisk längs branterna. Efter ett par ointresserade fiskar kom jag över ett fint eko på 8 meters djup som small på ganska omgående. En riktigt kraftig gös med hög rygg och stort huvud, tyvärr fattades det några cm då den endast kom upp i ”ynka” 80. Uppskattad vikt till mellan 5-6kg.

 

 
Efter två snabba foton åkte jag sakta mot hamnen igen och sökte samtidigt av ett flak i hopp om en matgös. Den kraftiga vinden verkade äntligen satt fart på fiskarna och jag tog snabbt en mindre pelagisk gädda och en matgös, men jag fortsatte fiska mig hemåt och efter en stund slog nästa gös på i matstorlek. När gösen var halvvägs upp i vattenmassan såg jag på lodet hur något sköt fart från botten och efter bara någon sekund blev det helt stumt i andra änden. Gäddan, som tydligen var av modell för-stor-för-ett-vertikalspö vände buken och satte fart ner mot botten. Jag låg över relingen och trixade med slirbromsen i ren panik, samtidigt som båten drev över linan. Gäddan stod orubblig på botten medan jag fick i ordning på prylarna och kunde föra linan under motorn och till rätt sida av båten, sedan följde ett par ordentligt huvudskakningar innan den släppte gösen.
 

 
Jaja, jag fick en matgös till i alla fall. Men en sjövarg hade varit roligare, även om den tog på gösen.. som tog på jiggen.. Snacka om blodad tand inför flötestrollingen i höst. Ge mig betesfisk!

Jag åkte hem efter detta och lyckades få in en riktigt fin SI-träff på något som förmodligen är sidan av en gammal träbåt. Läckert. Skitfiske på er.
 

 

AKTUELLT

Några lyckade guidningar

Tidigt i somras fick jag ett SMS av Patrik Stockelid som ville boka en guidning tillsammans med hans son. Tanken var att köra spinnfiske efter Gädda i en närliggande sjö och då min nuvarande båt fortfarande var under produktion fick jag lyckligtvis låna FJs redaktionsbåt. Dagen innan såg prognosen halvdan ut enligt den generella uppfattningen

Rocad 498 Custom

1,5 år har gått och äntligen är bygget klart. Jag ska försöka göra en väldigt lång historia kort. När jag sålde min förra aluminiumbåt fick jag ett erbjudande om att köpa skrov och däck av en Rocad 498, och designa inredning (under kastdäcket) själv. Efter lite övervägning och ett möte bestämde jag mig för att

Abborrfisket 2017

Efter en veckas nötande utan resultat och dessförinnan en bitter November med sedvanligt skitfiske så har det blivit dags att runda av abborråret och blicka tillbaka. Våren 2017 skulle bli satsningen då jag tog den eftertraktade tvåan som jag länge jagat i lokala sjöar, men när det var dags så stod mycket i vägen. Försäkringskassan

Ett hav av plast

Om vi samlade ihop all plast människan har skapat och la ut den över marken, så hade vi täckt hela jordklotet sex gånger om.. Bilden ovan är tagen nyligen i havet utanför Honduras. Jag tror att alla av oss har insett det enorma problem som konsumtion och ofullständig återvinning av plast har skapat, och fortsätter

Den sista stören

Jag såg en fantastisk dokumentär i morse, om belugastören, vars exklusiva rom har gjort den till en av människans mest eftertraktade fångster. Belugan har varit hårt utsatt under en lång tid, men 1972 kom kanske det hårdaste slaget då den enorma kraftverksdammen Djerdap 1 byggdes, 800 kilometer uppströms från mynningen i Svarta havet. Honorna är

Pimpa din Jon boat!

I början av sommaren förra året åkte jag ner till Westgear i Halmstad och hämtade min efterlängtade Jon Boat – En Alumacraft 1236. Tanken från början var att ha en 1036:a som takbåt, men när jag fick se de olika modellerna uppställda bredvid varandra så ändrade jag snabbt planerna och valde 1236:an med tanken att

Gör dina egna vippor!

Guider för att göra sina egna vippor finns i överflöd och därav ska jag hålla det här inlägget kort och koncist. Tanken var att visa mina lösningar med några få bilder och kanske ge både de erfarna och oerfarna vippbyggarna ett par nya idéer. Så som de flesta andra använde jag rensband som material för

Airbrushade jiggskallar

Strax innan jul fick jag nys om TWK Lures som säljer airbrushade jiggskallar. Jag tog en titt på deras sida och tyckte att kvaliteten såg riktigt fin ut. Jag använder just nu Gunslinger och Shiver från Strike Pro till vertikalfisket, med deras färgmatchade skallar, och har sen dess blivit väldigt kräsen och tycker att huvudet

Starweld 1674TL till salu!

Jag tänkte sälja min Starweld då jag ska köpa annan båt. Skrovet är helt nytt och motorn monteras nu i dagarna, modellår 2015. Mitt gamla skrov blev reklamerat p.g.a. ett produktionsfel, därav har jag ett helt nytt. Bensinaren är en Suzuki 40hk årsmodell 2015 som endast gått 126 timmar. Nyservad vid leverans. 7 års garanti

Gör dina egna spöstrumpor!

Eftersom isen bara jävlas och ligger 2-300 meter ut från rampen, och således förhindrar all typ av fiske för tillfället, lirkade jag ur tummen och fixade något som stått på schemat en längre tid – spöstrumpor. Jag transporterar alltid spöna i bilen och problemet med Gunki Shigeki som jag själv använder till abborre är att

Annonser