Mask, krok och flöte

Första inlägget på bloggen, spännande. Jag ska inte dra min livshistoria utan istället berätta lite om vad jag har planerat inför mitt kommande bloggskriveri. Ni är ju inte här för att få reda på vem jag är, utan vad jag kan erbjuda!

Mitt intresse för fiske har funnits länge och blir bara starkare för varje år. Även om det faller i glömska under vinterhalvårets mörka timmar så blomstrar det när fåglarna annonserar att våren är på intåg. Glömskan är något jag vill ändra på inför kommande vinter, och kanske kan bloggen hjälpa till med det? Isfiske är inte min melodi, men gäddfiske i Göta älv och Anten är något jag planerat innan motorn ska in på vinterförvaring.

Just nu är det mycket Vertikalfiske som gäller. Min största passion är egentligen mete, men det var ett tag sedan jag satt med mitt feederspö en fin sommarmorgon, eller väntade på att larmen skulle tjuta på ett av karpspöna. Största anledningen till att vertikalfisket har tagit över är p.g.a. ett båtköp vintern 2011. Det kommer en artikel om detta senare då det blev ett stort projekt att bygga om båten till mina behov. Men det är inte bara p.g.a. båten, vertikalfiske är ju så förbannat roligt. Inte konstigt att man blir fast då man för första gången sitter på helspän när jiggen närmar sig ett stort eko i frivattnet som kanske är en Gös i rekordstorlek.

Men det är inte bara vertikal inplanerat under året. Gäddmete när vattentemperaturen går ner. Laxfiske i Örekilsälven i sommar. Torsk, Makrill och Öring utanför Bovallstrand där flickvännen har stuga. Ruda i Örebro/Köping där brorsan bor. Jag har länge tänkt söka Abborre i Mjörn, och det blir en storsatsning så fort vertikalfebern lägger sig. Mete efter Sutare och Brax, och kanske en tur till Lidan för Färnafiske. Det finns så mycket fiske som jag vill ägna mig åt och förmodligen hinner jag inte med allt i år, men försöka kan man alltid. Och jag kommer förstås uppdatera bloggen med mina erfarenheter. Inte bara resultat, utan även nyttig information. Metoder, tekniker, hotspots, båtbygge, kartloggning, fototips, filmning med mera. Så håll er uppdaterade!

Nu ska jag avrunda på jobbet, sen blir det en kvällstur på Mjörn.

Skitfiske,

AKTUELLT

Några lyckade guidningar

Tidigt i somras fick jag ett SMS av Patrik Stockelid som ville boka en guidning tillsammans med hans son. Tanken var att köra spinnfiske efter Gädda i en närliggande sjö och då min nuvarande båt fortfarande var under produktion fick jag lyckligtvis låna FJs redaktionsbåt. Dagen innan såg prognosen halvdan ut enligt den generella uppfattningen

Rocad 498 Custom

1,5 år har gått och äntligen är bygget klart. Jag ska försöka göra en väldigt lång historia kort. När jag sålde min förra aluminiumbåt fick jag ett erbjudande om att köpa skrov och däck av en Rocad 498, och designa inredning (under kastdäcket) själv. Efter lite övervägning och ett möte bestämde jag mig för att

Abborrfisket 2017

Efter en veckas nötande utan resultat och dessförinnan en bitter November med sedvanligt skitfiske så har det blivit dags att runda av abborråret och blicka tillbaka. Våren 2017 skulle bli satsningen då jag tog den eftertraktade tvåan som jag länge jagat i lokala sjöar, men när det var dags så stod mycket i vägen. Försäkringskassan

Ett hav av plast

Om vi samlade ihop all plast människan har skapat och la ut den över marken, så hade vi täckt hela jordklotet sex gånger om.. Bilden ovan är tagen nyligen i havet utanför Honduras. Jag tror att alla av oss har insett det enorma problem som konsumtion och ofullständig återvinning av plast har skapat, och fortsätter

Den sista stören

Jag såg en fantastisk dokumentär i morse, om belugastören, vars exklusiva rom har gjort den till en av människans mest eftertraktade fångster. Belugan har varit hårt utsatt under en lång tid, men 1972 kom kanske det hårdaste slaget då den enorma kraftverksdammen Djerdap 1 byggdes, 800 kilometer uppströms från mynningen i Svarta havet. Honorna är

Pimpa din Jon boat!

I början av sommaren förra året åkte jag ner till Westgear i Halmstad och hämtade min efterlängtade Jon Boat – En Alumacraft 1236. Tanken från början var att ha en 1036:a som takbåt, men när jag fick se de olika modellerna uppställda bredvid varandra så ändrade jag snabbt planerna och valde 1236:an med tanken att

Gör dina egna vippor!

Guider för att göra sina egna vippor finns i överflöd och därav ska jag hålla det här inlägget kort och koncist. Tanken var att visa mina lösningar med några få bilder och kanske ge både de erfarna och oerfarna vippbyggarna ett par nya idéer. Så som de flesta andra använde jag rensband som material för

Airbrushade jiggskallar

Strax innan jul fick jag nys om TWK Lures som säljer airbrushade jiggskallar. Jag tog en titt på deras sida och tyckte att kvaliteten såg riktigt fin ut. Jag använder just nu Gunslinger och Shiver från Strike Pro till vertikalfisket, med deras färgmatchade skallar, och har sen dess blivit väldigt kräsen och tycker att huvudet

Starweld 1674TL till salu!

Jag tänkte sälja min Starweld då jag ska köpa annan båt. Skrovet är helt nytt och motorn monteras nu i dagarna, modellår 2015. Mitt gamla skrov blev reklamerat p.g.a. ett produktionsfel, därav har jag ett helt nytt. Bensinaren är en Suzuki 40hk årsmodell 2015 som endast gått 126 timmar. Nyservad vid leverans. 7 års garanti

Gör dina egna spöstrumpor!

Eftersom isen bara jävlas och ligger 2-300 meter ut från rampen, och således förhindrar all typ av fiske för tillfället, lirkade jag ur tummen och fixade något som stått på schemat en längre tid – spöstrumpor. Jag transporterar alltid spöna i bilen och problemet med Gunki Shigeki som jag själv använder till abborre är att

Annonser