Tuff start på året

Det har varit sparsamt med uppdateringar på bloggen och anledningen är att det helt enkelt inte blivit något fiske, eller någonting annat för den delen. Det jag åkte på i slutet av November sitter fortfarande i lika hårt som innan och nu började precis sjunde sjukveckan för min del. Jag kände mig bättre efter 2.5 vecka vilket jag skrev i förra inlägget, men jag blev snabbt sämre igen. Nyårsafton spenderades i soffan det här året och många fina fiskedagar har passerat i slowmotion. Idag började första arbetsveckan för året och jag var tvungen att meddela chefen att jag fortfarande är dålig, vilket ger mig dåligt samvete och en underliggande stress att bli kvitt eländet. En jobbig start på året helt enkelt.

Tur i oturen så har flertalet dagar under ledigheten varit riktigt ruskiga och jag är glad att sjukdomen kom nu och inte för tre månader sedan. Om man ser till fisket så känner jag mig inte stressad alls, vilket är skönt. Båten står tryggt i garaget och motorn är nyservad, redo för att tas ut när isen bryter upp i vår. Min fiskesäsong är helt enkelt över, i alla fall som det ser ut nu. Däremot har allt annat som livet bjuder på också hamnat i stand-by läge och jag hoppas att jag får återgå till vardagen snart.
 

 
Något positivt har ändå lyckats ta sig igenom min lilla bubbla av hopplöshet, jag fick nämligen hem min morfars guldrulle från ABU. När jag ärvde den 40 år gamla rullen var den i ganska dåligt skick på utsidan. Saltvatten hade korroderat hela stativet och sidorna var nötta. Rullen gick dock fint så innandömet verkade vara intakt. Jag skickade in den på service i början av förra året och av någon anledning så glömdes den bort på ABU, ett par gånger, vilket får generera lite kritik från min sida. Jag ska inte gå in i detalj, men jag fick ringa ett par gånger under året innan de äntligen fick tummen ur, och i slutet av december fick jag hem den igen. Stativet är utbytt samt ett par delar inuti, bl.a. bromsbrickan. Alla reservdelar är original.

AKTUELLT

Några lyckade guidningar

Tidigt i somras fick jag ett SMS av Patrik Stockelid som ville boka en guidning tillsammans med hans son. Tanken var att köra spinnfiske efter Gädda i en närliggande sjö och då min nuvarande båt fortfarande var under produktion fick jag lyckligtvis låna FJs redaktionsbåt. Dagen innan såg prognosen halvdan ut enligt den generella uppfattningen

Rocad 498 Custom

1,5 år har gått och äntligen är bygget klart. Jag ska försöka göra en väldigt lång historia kort. När jag sålde min förra aluminiumbåt fick jag ett erbjudande om att köpa skrov och däck av en Rocad 498, och designa inredning (under kastdäcket) själv. Efter lite övervägning och ett möte bestämde jag mig för att

Abborrfisket 2017

Efter en veckas nötande utan resultat och dessförinnan en bitter November med sedvanligt skitfiske så har det blivit dags att runda av abborråret och blicka tillbaka. Våren 2017 skulle bli satsningen då jag tog den eftertraktade tvåan som jag länge jagat i lokala sjöar, men när det var dags så stod mycket i vägen. Försäkringskassan

Ett hav av plast

Om vi samlade ihop all plast människan har skapat och la ut den över marken, så hade vi täckt hela jordklotet sex gånger om.. Bilden ovan är tagen nyligen i havet utanför Honduras. Jag tror att alla av oss har insett det enorma problem som konsumtion och ofullständig återvinning av plast har skapat, och fortsätter

Den sista stören

Jag såg en fantastisk dokumentär i morse, om belugastören, vars exklusiva rom har gjort den till en av människans mest eftertraktade fångster. Belugan har varit hårt utsatt under en lång tid, men 1972 kom kanske det hårdaste slaget då den enorma kraftverksdammen Djerdap 1 byggdes, 800 kilometer uppströms från mynningen i Svarta havet. Honorna är

Pimpa din Jon boat!

I början av sommaren förra året åkte jag ner till Westgear i Halmstad och hämtade min efterlängtade Jon Boat – En Alumacraft 1236. Tanken från början var att ha en 1036:a som takbåt, men när jag fick se de olika modellerna uppställda bredvid varandra så ändrade jag snabbt planerna och valde 1236:an med tanken att

Gör dina egna vippor!

Guider för att göra sina egna vippor finns i överflöd och därav ska jag hålla det här inlägget kort och koncist. Tanken var att visa mina lösningar med några få bilder och kanske ge både de erfarna och oerfarna vippbyggarna ett par nya idéer. Så som de flesta andra använde jag rensband som material för

Airbrushade jiggskallar

Strax innan jul fick jag nys om TWK Lures som säljer airbrushade jiggskallar. Jag tog en titt på deras sida och tyckte att kvaliteten såg riktigt fin ut. Jag använder just nu Gunslinger och Shiver från Strike Pro till vertikalfisket, med deras färgmatchade skallar, och har sen dess blivit väldigt kräsen och tycker att huvudet

Starweld 1674TL till salu!

Jag tänkte sälja min Starweld då jag ska köpa annan båt. Skrovet är helt nytt och motorn monteras nu i dagarna, modellår 2015. Mitt gamla skrov blev reklamerat p.g.a. ett produktionsfel, därav har jag ett helt nytt. Bensinaren är en Suzuki 40hk årsmodell 2015 som endast gått 126 timmar. Nyservad vid leverans. 7 års garanti

Gör dina egna spöstrumpor!

Eftersom isen bara jävlas och ligger 2-300 meter ut från rampen, och således förhindrar all typ av fiske för tillfället, lirkade jag ur tummen och fixade något som stått på schemat en längre tid – spöstrumpor. Jag transporterar alltid spöna i bilen och problemet med Gunki Shigeki som jag själv använder till abborre är att

Annonser